Veelgestelde vragen?

Wat is een barcode ?

Een barcode ofwel streepjescode is een uniek cijfernummer dat in de detailhandel gebruikt wordt om de verkoop van producten gemakkelijk te laten verlopen en te volgen en te automatiseren.

Ontvang ik mijn barcode per direct ?

Jazeker u krijgt de 13 cijferige unieke EAN13 barcode direct na betaling aangeleverd compleet met met een grafisch bestand (in een hoge resolutie) dat u desgewenst kunt toevoegen in het ontwerp van (de verpakking) van uw product.

Hoeveel barcodes heb ik nodig ?

Het aantal barcodes is afhankelijk van het aantal producten. Voor ieder product heeft u een afzonderlijke barcode nodig. Heeft u bijvoorbeeld 2 verschillende cd’s en één dvd dan heeft u 3 barcodes nodig. Als u een EP met 5 tracks op Spotify wilt laten plaatsen, heeft u hiervoor één barcode nodig. Wilt u twee singles met een afzonderlijke hoes uploaden bij Spotify, dan heeft u 2 barcodes nodig.

Hoe snel ontvang ik mijn barcode ?

Na betaling ontvangt u per direct uw barcode(s).

Bevat mijn barcode prijsinformatie ?

Nee, uw barcode is slechts een uniek getal en bevat geen informatie over de product of de prijs; prijsinformatie kan hieraan gekoppeld worden, maar zit dus niet in de barcode verwerkt.

Wat is een ISRC code ?

De International Standard Recording Code (ISRC) is een internationaal identificatiesysteem voor geluidsopnamen en muziekvideo’s. Het is een soort van identificatiecode van een song zodat men bij welke organisatie dan ook (van radio, tot rechtenorganisaties) weet bij wie ze moeten aankloppen. Stel men draait een track en wil weten van wie dit is, dan kan men door het uitlezen van de ISRC code erachter komen wie ze moeten contacten.  Meer over ISRC codes vind je op de website van SENA.

Hoeveel ISRC codes heb ik nodig ?

De ISRC is verbonden aan de opname zelf en niet aan de fysieke vorm daarvan (eenzelfde opname die wordt uitgebracht op cd, muziekcassette of spotify heeft één en dezelfde ISRC). Voor iedere unieke track die je op een CD en/of bijvoorbeeld spotify plaatst heb je dus een code nodig.  Voorbeeld: voor een EP met vijf nummers heb je dus vijf ISRC codes nodig.

Wordt mijn cd of dvd automatisch zichtbaar in webwinkels als ik er een barcode op heb ?

Nee, hiervoor is het wel nodig dat uw product samen met prijs- en bijv. hoesinformatie of geluidsfragmenten door uw distributeur aangemeld wordt bij relevante partijen.

Kan ik mijn barcode ook gebruiken als ik een track aanmeld bij Spotify of I-tunes ?

Jazeker, download- en streaming portals vereisen altijd een barcode bij het uploaden van muziek. Dit wordt onder meer gebruikt ten behoeve van de registratie voor de charts. Zonder barcode tellen downloads niet mee voor de charts. U kunt hiervoor de door ons geleverde unieke barcode invoeren.

Waar kan ik mijn muziek gratis uploaden met uw barcode ?

Voor het snel een eenvoudig en gratis uploaden van uw muziek bij Spotify. iTunes, Deezer en Apple music kunt u terecht bij www.traxfree.com

Ik wil een barcode voor een ander producten dan muziek ?

Hiervoor verwijzen wij u naar GS1, u kunt ook terecht op http://www.makeabarcode.org/