ISRC codes aanvragen

ISRC staat voor International Standard Recording Code. Deze code is in het leven geroepen om muziekopnames wereldwijd uniek te kunnen identificeren. Daardoor wordt het voor beheersvennootschappen van auteursrechten eenvoudiger om de juiste vergoedingen te innen en te verdelen.

Als je muziek wilt plaatsen op de streaming- en downloadportals heb je een ISRC code nodig. Ook als je een CD gaat opnemen, zijn ISRC codes zeer gewenst. Deze codes kunnen bij het maken van de master-cd toegevoegd worden. Ook kan de cd-producent soms nog de codes toevoegen. Je hebt per track een unieke ISRC code nodig. Aan die unieke code kunnen alle gegevens over een bepaald nummer gekoppeld worden, zoals audio/video, speelduur, titel, auteur(s) en componist(en), taal, naam van de muzikanten of bandnaam, naam van de producer, etc.

Je kunt ISRC codes aanvragen bij de daartoe aangewezen organisaties zoals SIMIM en SENA. Wil je graag binnen een minuut ISRC codes ontvangen die je meteen kunt gebruiken – bijvoorbeeld om je muziek te uploaden bij Spotify of iTunes of omdat je CD op tijd klaar moet zijn – dan biedt het Centraal Muziekhuis via deze site de mogelijkheid om per direct codes te ontvangen, waarmee je meteen aan de slag kunt.

De eenmalige kosten per ISRC code zijn bij ons slechts € 2,50 incl. btw. Je ontvangt de door jouw aangevraagde ISRC code per direct in je mailbox. Koop je meerdere ISRC codes in één keer dan krijg je een korting die kan oplopen tot meer dan 50%.